Dé beste bezienswaardigheden in: Turkije

Nou ben ik zelf nog nooit op vakantie geweest, vanwege mijn angsten. Nou wil ik de laatste tijd vaker gaan schrijven over het ‘reizen’ soms in Nederland, maar ook over het buitenland. Nou mocht het nou zo zijn dat ik in Turkije nog nooit ben geweest, maar ik vroeg mijn kennissen die er vaker zijn geweest om advies. Ik kreeg leuke respons die ik graag met jullie wil delen! Dus.. Hierbij de leukste bezienswaardigheden in Turkije!

Wat ik met Turkije heb

Naast dat ik last heb van mijn angsten: reis ik graag bijvoorbeeld door Nederland of België. Nou kun je dit echt niet het ‘buitenland’ noemen maar er valt veel te beleven. Nou hoorde ik al een tijdje goede verhalen over Turkije, het is een prachtig land dat weet ik wel. Maar valt er ook wat te beleven? Want zelf ben ik echt een avonturier, ik vind het echt fantastisch om dingen te ontdekken.

Naast dat mijn familieleden, en kennissen op mij in hebben gepraat. Heb ik zelf ook nog wat research gedaan. Want zeg nou zelf: daar ben ik een blogger voor.

Wist je dat Turkije in 2-en is opgesplitst qua werelddelen? Turkije ligt namelijk tussen Europa en Azië. Fijn om te weten.

Aantal praktische tips Turkije:

  • Je hebt geen vaccinaties nodig naar Turkije: wat ik erg fijn vind.
  • Let op je Hygiëne ook qua het eten in een ander land. Sowieso vind ik dat je hiermee moet uitkijken, je weet maar nooit wat je treft.
  • Kraanwater wordt meestal afgeraden, maar dit is niet alleen in Turkije. Neem dus je eigen flesje water mee!
  • Hou er rekening mee dat Turkije een islamitisch land is: let hierbij bijvoorbeeld op je kleding of badkleding. Heb je respect voor anderen, krijg je het ook terug.
  • In Turkije moet je nog wel een visum aanvragen. Als je besluit in het prachtige land te blijven! Daarom is het belangrijk om een visum voor Turkije aan te vragen.
  • Kijk uit met de straatverkopers! Heb je ooit Opgelicht in het Buitenland gezien? Een gewaarschuwd mens telt voor tien.

Wat is er te doen in Turkije?

Qua bezienswaardigheden is er heel veel te doen in Turkije. De meeste Nederlanders nemen dan ook een all-in hotel waarbij je helemaal goed zit. Er zitten dan ook heel veel toeristen, waarmee je rekening moet houden. Het is een vrij druk land: oordoppen is dan ook een must voor als je erheen gaat.

Dé nummer 1: Istanboel

Als ik aan iemand vraag waar je echt moet zijn geweest, is het toch wel: Istanboel. Istanboel heeft echt nog die rijke cultuur van Turkije waar je je de ‘echte’ Turkije terug ziet komen. Bijvoorbeeld in de badhuizen, moskeeën en nog veel meer.

Dé nummer 2: Ankara

Ankara is de Hoofdstad van Turkije (voor degene die het nog niet wisten!). Ankara wordt dan ook gezien als de meest ‘commerciële’ stad van Turkije. Kijk hiermee ook uit met zakkenrollers, en mensen die je van alles proberen aan te smeren. Ankara is dan ook bekend om hun geitenwol van de Angorageit, die kun je daar volop kopen. Laat je goed adviseren: je weet nooit of je echt dé goede wol koopt.

Dé nummer 3: Bodrum

Als ik mijn kennissen vraag om de beste bezienswaardigheden in Turkije. Noemen ze eigenlijk zoveel steden en plaatsen dat je eigenlijk niet kunt kiezen tussen deze drie. Het is dus aan ieder: welke stad je het leukst vindt. Bodrum is de bekendste stad van Turkije, het staat dan ook bekend om zijn nachtleven. En zijn bekende bezienswaardigheden zoals: dé Petrusburcht die totaal vijf torens kent. En waar je de ‘oude’ Griekse theaters kunt bezoeken. Er is dus een hoop te doen in Turkije!

 

Ben jij ooit in Turkije geweest? Zo ja, wat adviseer je?

#, #