Waarop moet je letten bij het aanschaffen van een nieuwe mobiel?

Het moment is zover, ik mag na 2 jaar een andere mobiele telefoon uitzoeken. Deze keer ga ik voor een Samsung telefoon, hiervoor had ik een IPhone 6S dus qua besturingssysteem zal dit wel even wennen zijn. Maar waarop let ik persoonlijk als ik een nieuwe mobiel ga aanschaffen? Het is natuurlijk niet de bedoeling dat ik ‘zomaar’ een mobiel neem omdat het moet.

– de links in dit artikel, zijn gesponsord en kan externe links bevatten. zie: disclaimer voor meer informatie.

 

Persoonlijk

Precies vandaag, dinsdag 6 juni krijg ik mijn nieuwe mobiel binnen. Spannend! Maar welke heb ik uitgekozen voor de aankomende twee jaar? Ik koos voor een.. Samsung Galaxy S9+ grey (grijze variant). Daarbij kreeg ik ook nog leuke extra’s zoals 265 GB voor de prijs van de normale 65 GB ik weet niet of het ook echt veel uitmaakt maar het is altijd hándig om te hebben. En een Herman Kardon Speaker, speakers genoeg hier in huis maar ook leuk om als cadeautje ‘erbij’ te krijgen.

Zelf koos ik voor deze telefoon voor de camera, er zit namelijk een mooie camera op waarmee ik echt dé perfecte foto’s mee kan maken die mijn oude telefoon niet kon. Ik deed het dus niet voor de extra’s. Daarnaast wilde ik deze telefoon ook echt hebben.

Waarvoor ga jij als je een telefoon kiest?

Kijk als je een telefoon wilt kopen (ook als je een abonnement hebt) kies je natuurlijk voor de beste en voordeligste telefoon. Althans, daarvoor ging ik. Je wilt natuurlijk niet heel veel betalen iedere maand, zo kun je bij websites zoals Mobiel.nl terecht voor de voordeligste abonnementen. Daarom heb ik een aantal tips voor je op een rijtje gezet waarmee je aan de slag kunt gaan, want waarop let ik?

Specificaties

Als ik online vergelijk, kijk ik altijd naar de mobiele aanbieders om daar alle specificaties van een telefoon te zien. Ik open dan een aantal tabbladen met de telefoons die ik op het oog heb, en kruis daarna de telefoon weg die mij toch niet bevallen. Zo kom je uiteindelijk op een telefoon uit. Daarna bekijk ik online meerdere websites en video’s om de telefoon goed te bekijken bijvoorbeeld op Mobiel.nl waar je alles kunt vergelijken.

Soms ga ik zelfs nog eens langs een winkel om de telefoon ‘alleen’ even te bekijken om hem vervolgens online te bestellen, je kunt hem dan natuurlijk ook afsluiten in de winkel. Zelf ben ik dan altijd bang dat ze me iets aansmeren terwijl het goedkoper kan. Zo heb ik zelf online de aansluitkosten naar €0 kunnen brengen door simpelweg te praten met de aanbieder. Ze willen je natuurlijk niks liever, dan jou als klant te krijgen.

Type telefoon

Zelf kijk ik altijd You-Tube video’s om erachter te komen welk telefoon me echt ligt. Misschien heb je net zoals mij een telefoon op het oog? De meeste mensen gaan tegenwoordig voor een Huawei, Samsung of IPhone cetera dit zijn toch echt wel de marktleiders op het moment. Zelf had ik een Samsung op het oog: maar ga je dan voor een ouder model (goedkoper) of juist voor de nieuwste.

Neem niet direct je beslissing

Zelf heb ik twee maanden op deze telefoon moeten wachten. Ik kon eerder een mobiel nemen, maar ik wilde er 100 procent achter staan. En ik ben blij dat ik deze keuze heb gemaakt! Neem dus niet direct je beslissing, niet in de winkel of online. Maar vergelijk en bekijk de telefoons nog eens goed. Zo kijk je alleen maar nog meer uit naar je nieuwe mobiel. Net zoals mij vandaag dus. Hah!

 

Wat doe jij als je een nieuwe mobiel moet kiezen? En welk telefoon bezit jij nu?

 

– foto komt van mijzelf dit is de Samsung S8 plus –

#