Ga eropuit in.. Noordoost Friesland!

Vakantie in eigen land kan erg leuk zijn. Soms hoef je gewoon niet moeilijk te denken om een vakantie te plannen, zo kun je in Noordoost Friesland al heerlijk erop uit. Zo kun je daar heerlijk vertoeven van de natuur en het centrum. Nou weet ik dat ik wat volgers uit Friesland heb.. Als je dus meer tips hebt deel ze dan met mij! Naast jullie tips geef ik vandaag ook mijn tips voor in Noordoost Friesland. Kijk dus vooral eventjes mee.

– de links in dit artikel, zijn gesponsord en kan externe links bevatten. zie: disclaimer voor meer informatie.

 

Hoe, wat, waar?

Friesland zelf grenst aan Groningen en Drenthe. In Groningen ben ik ooit op kamp geweest met mijn basisschool, waar ik graag iedere dag fietste en van de natuur genoot. Zo zit dat ook met Friesland: Friesland ken je waarschijnlijk wel van het water en het natuur (zoals: de Wadden) en de Sneekweek: een zeilfeest met verschillende optredens en evenementen door heel Friesland (erg gezellig om een keertje mee te maken dus!). In Friesland vind je Noordoost Friesland een streek waarover ik graag nog praat want.. je kunt daar een aantal fijne dingen ondernemen:

Noordoost Friesland

Noordoost Friesland is een Nederlandse streek in Friesland: Dokkum is het welbekende centrum gelegen in Noordoost Friesland. In Noordoost Friesland vind je verschillende dingen zoals: De Waddenzee, het Bonifatiuskapel of de Admiraliteit met een Havenstad met vele musea, waar je kunt wandelen over de bolwerken of een stadswandeling. Maar Friesland heeft vooral heel veel natuur en meren: waar je natuurlijk goede fietstochten kunt maken bijvoorbeeld met het pontje!

Dokkum, wat kun je daar doen?

Omdat er aardig wat te doen is in Noordoost Friesland schrijf ik vandaag alleen de punten op die mij het meest aanspreken zoals het Centrum Dokkum! Want, wij vrouwen houden wel van een beetje winkelen hier en daar. Dokkum wordt dan ook wel een van de Elfstedensteden genoemd, in deze historische stad vind je bijzondere panden met vele geheimen.

De Wadden

Naast Dokkum vind je.. het Waddengebied. In 2016 uitgeroepen tot de mooiste natuurgebied van Nederland. En is dus ook voor mij een ideaal uitje: ik hou gewoon erg van natuur het liefste ben ik dan ook s ’ochtends en avonds en is totaal niet te vergelijken met een bos in de buurt. Je kunt er ook genieten van een wadlooptocht of een prachtige zonsondergang, eigenlijk is er gewoon heel veel te doen op de wadden.

Over het water, en door de zee…

In Noordoost Friesland kun je verschillende fietstochten volgen. Bijvoorbeeld een Elfstedentocht met een fiets? En kijken waar je strandt? Heerlijk door de frisse wind nieuwe dingen ontdekken, zoals dus de Elfstedentocht. Fiets, zoals de rijders schaatsten. Of ga door de Nationaal Park De Alde Feanen met verschillende pontjes die je onderweg kunt tegenkomen. Je kunt dus overal wel nieuwe dingen tegenkomen, ik vind het altijd relaxed met de fiets het liefste wel met gezelschap! Wie is het hier met mij eens?

Ben jij ooit naar Noordoost Friesland geweest?

#, #