Dingen die ik graag nog aan mijn ‘huisje’ wil veranderen

Jullie weten inmiddels wel dat ik mijn fijne plek op aarde ‘ mijn huisje ‘ noem. Nou woon ik meer als een jaar op mezelf en ben dan daarom ook langzaam veranderingen aan het doorvoeren. Zo heb ik laatst mijn keuken aangepast: nieuwe apparaten cetera. En vandaag schrijf ik mijn bucketlist op qua (grote en kleine) verbouwingen in en rondom het huis.

Links in dit artikel zijn gesponsord.

Keuken aanpassingen

Laatst heb ik mijn keuken(tje) opgeknapt. Of wat je opknappen kunt noemen. Ik had tweedehands apparaten: zo heb ik laatst mijn koelkast en gasfornuis vervangen voor wat anders. Hier heb ik dan ook de afgelopen jaar voor gespaard. Volgende maand wil ik een was droog combinatie kopen, maar ik vraag me af of deze vrijdag tijdens Black Friday ook nog eens leuke acties zijn? Acties kan ik natuurlijk goed gebruiken. Daarnaast zoek ik nog een koperen keukenkraan. Ja, ik ben nogal koper-gek.

Verfje op de muren

In het begin dacht ik aan: grijs en blauw. Nou wilde ik eigenlijk een oudroze kleur in mijn slaapkamer, maar toen was dat letterlijk nergens verkrijgbaar. Omdat ik snel iets moest beslissen besloot ik toch voor blauw te zwichten. Laatst kreeg ik een nieuw bed, maar toen ik mijn oude bed uit de slaapkamer wilde halen heb ik mijn muren aardig beschadigd. Nou zat er dus een groot gat!

Laatst besloot ik er wat aan te doen. De goedkoopste oplossing was naar de Action en daar muurvuller en een decoratie verf in de kleur mint te halen (precies dezelfde kleur, als je het vergelijkt met de kleur op de muur..) ieder geval dat dacht ik. Eenmaal op de muur was het een tikje donkerder en omdat het lekte moest ik de onderkant helemaal opnieuw verven. Je raad het al: ik heb nu een hele vlek op mijn muur zitten.

Nou lag ik laatst te slapen (inspiratie komt bij mij altijd nachts…) en bedacht me om misschien mijn muur oudroze te verven hoe ik het wilde. Alleen moet het niet te duur kosten, want ik weet niet of ik volgend jaar wil verhuizen. Ja ik wil alsnog groter wonen, krijg ik de kans dan ga ik hem dan ook aan.

Maar ik zat me ook te bedenken dat mijn lange muur in de keuken erg wit is, die wil ik dus ook aanpakken. Dit moet ik natuurlijk nog eventjes uitdenken. Maar ik wil het graag.

Badkamer opknappen

Dit jaar ging ik aan de slag met mijn keuken. Begin volgend jaar wil ik met mijn badkamer aan de slag gaan. Zo wil ik graag twéé kastjes: eentje voor onder mijn wastafel en een ernaast (liefst een dichte kast) zodat mijn producten opgeborgen zijn. Ik heb nu namelijk een kast die open is, je ziet alles liggen en dat vind ik persoonlijk niet mooi. Dit zijn natuurlijk toekomstplannen: maar dit staat wel ooit op mijn verlang(bouwplan)lijstje.

Omdat ik natuurlijk als plan heb om (waarschijnlijk) volgend jaar groter te gaan wonen. Denk ik dat ik mijn badkamertegels nog eventjes zo laat. Ik wil die namelijk ook graag verven.

Kleine dingen

Er zijn nog wel een aantal kleinere dingen die aan moeten worden gepast: mijn kast is van de achterkant kapot, en moeten er lampen opgehangen worden cetera. Gelukkig heb ik een vriend!

 

Je weet maar nooit hoe iets verloopt in het leven, toch? Daarom is het misschien goed om te wachten.

#, #