Handige tips op een rijtje.. voor als je gaat vliegen!

Vliegen kan eenmaal leuk zijn, maar vooraf geeft het nogal ‘rompslomp’. Zelf heb ik heel veel angsten zo ook vliegangst: je weet nou eenmaal nooit wat je tegen komt: en niemand houdt van rennen naar het vliegtuig. Luchthavens kunnen nogal stressvol zijn voor bepaalde mensen. Zo moet je altijd eventjes voorruitplannen, maar waar begin je mee? Vandaag zorg ik ervoor dat jij op tijd aan komt en wel voor dat je gaat vliegen!

– de links in dit artikel, zijn gesponsord en kan externe links bevatten. zie: disclaimer voor meer informatie.

 

Uit onderzoek..

GoEuro is het online reisplatform om jou het beste te adviseren qua reizen, met een klik via een handige zoekmachine. Laatst hebben ze een onderzoek afgerond waarbij ze de ‘best bereikbare luchthavens in Europa’ hebben uitgetest onder reizigers. Zo kwam er tot mijn verbazing een eerste plek voor Praag uit de test. Zo kun je in Praag zelf: binnen een kwartier in het centrum zijn voor maar 90 cent! Zo kun je ook nog eens voordelig op reis.

Zo hebben ze naast Praag nog een goede ranking gemaakt via de site van GoEuro. Nice heeft zo een totale score van honderd procent! Daarnaast Lanzarote afgekort (ACE) een score van 73.73% en heeft Birmingham een plekje in de Top-3 een score van 65.54% Leuk om te weten! Wil je ook hier meer over weten? Kijk dan naar de totale best bereikbare luchthavens via GoEuro.

Maar hoe overleef je op een luchthaven? Hoe zorg je ervoor dat je alles goed regelt? Ik schreef hieronder een aantal tips & tricks voor je op:

Schrijf het op

Zoals jullie inmiddels wel weten, schrijf ik letterlijk alles op wat ik doe en wat ik nog moet doen. Zo plan ik graag mijn reisje op papier. Wat neem ik mee? Waar moet ik rekening mee houden? E.v.t foto maken van je reispapieren? Paspoort niet vergeten! Zo wordt het in mijn hoofd wat leger, en kun je het makkelijk terugvinden in je notitieboekje. Kruis het door of aan als je het hebt geregeld!

Let je op jezelf?

Voordat je op reis gaat, vind ik het zelf altijd fijn om eventjes aan mezelf te denken. Zorg ervoor dat je een kussentje meeneemt voor in het vliegtuig, ik neem ook altijd oordopjes mee om muziek te luisteren als ik eventjes afleiding nodig heb. Daarnaast vind ik het fijn om eventjes een momentje voor mezelf te nemen: maskertje, nagels lakken etc. voordat ik op reis ga. Voelt voor mij fijner! Natuurlijk doet iedereen dit op zijn/haar eigen manier.

Tip: zorg voor een comfy outfit voor in het vliegtuig!

Pak je tas handig in

Natuurlijk kun je je tas netjes en geordend inpakken.. Maar het beste is om het met het haakje er zo in te leggen. Want zeg nou zelf: het raakt toch allemaal weer door de war, plus je kunt daar ook nog eens nieuwe kleding kopen.. Op YouTube kun je ook hele fijne filmpjes vinden met inpaktips! Altijd leuk om te kijken als je zelf je tas aan het inpakken bent.

Zorg voor wat ontspanning..

Tijdens je vlucht kun je wel wat ontspanning gebruiken: Luister een muziekje, zorg voor een leuk tijdschrift onderweg of .. Slaap! Zo gaat je vlucht makkelijker en sneller voorbij.

Wat doe jij tijdens een vlucht?

#, #, #, #